Een niet zozeer geërgerde en misschien zelfs enigszins verheugde post. (Maar we gaan er geen gewoonte van maken)

Tussen al het zonnige nieuws uit het Midden-Oosten (groep moslims helpt andere groep moslims op industriële manier om zeep) en de Senaat (recht van de rode VRT naar de rode pluche: als het voor de juiste partij is mag dat), ben ik dit weekend zowaar ergens blij van geworden. Allemaal dankzij de babyborrel van een collega van mijn significant other, midden in het Pajottenland, de laatste Vlaamse verdedigingsgordel tegen het grote boze Brussel.

BLOG

Bleek dat die babyborrel het excuus was voor het verzamelen van een zootje multikul. En niet alleen multikul, ook nog eens franskiljons. Dat zat daar dus gewoon allemaal samen taart te vreten en te lachen en te praten en te genieten van de zon. Hoofddoekjes, een paar kleurlingen, franstaligen, zelfs een soort getto-style-achtige witte neger die heel de namiddag kindjes op en af het springkasteel gezet heeft. HET SPRINGKASTEEL EH! Wat een kaakslag. Zich totaal onbewust dat dit soort vermenging van rassen, talen en culturen het graf graaft van onze mooie, vooraanstaande, verlichte en verdraagzame Westerse cultuur. Op een zaterdagmiddag. In het Pajottenland.

Daar word ik dus blij van. Van te zien dat mensen met mekaar overeen komen. Dat er verder gekeken wordt dan kleurtje, taal of religie. Dat er moeite wordt gedaan om mekaar te begrijpen. Dat gesprekken gevoerd worden in een mix van Nederlands, Frans en Brussels. Dat er gezocht wordt naar woorden en uitleg als de één de ander niet begrijpt. Dat mensen mekaar afrekenen op inhoud, en niet op vorm of verpakking. En allemaal met de glimlach, zonder scheve gezichten, gekrenkte ego’s of sjakosjen die tegen de borst gedrukt worden wegens diejen bruinen daar. Misschien is er nog hoop voor de toekomst.

Weet niet meer van wie ik deze gestolen heb of wanneer, maar het is en blijft waar: uiteindelijk is iedereen roos, vanbinnen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s