Zwembadterroristen

De totaal belachelijke dingen die je doet voor je kinderen. Gaan zwemmen bijvoorbeeld. Beetje ronddobberen in andermans snot en lichaamssappen terwijl je pleisters, plukken haar en ondefinieerbare prut probeert te ontwijken. Terwijl hopen dat je geen kwak water met huidschilfers binnenkrijgt. Heerlijk.

Maar bon, eenmaal ik die walging aan de kant geschoven heb valt het al bij al wel mee. Op één ding na. Bejaarden. Geen idee op welke leeftijd het meestal fout gaat maar hoe ouder mensen worden, hoe minder bewust ze zich zijn van hun omgeving. En de invloed van hun gedrag er op. Mijn toekomstige blogposts ‘Bejaarden in de wagen’, ‘Bejaarden in de supermarkt’ en ‘Bejaarden op de roltrap’ zijn bijkomend bewijs voor die these.

Het zwembad. Wanneer onze oudste zijn watervrees overwonnen heeft en mij niet langer -krijsend als een speenvarken- probeert te verzuipen in een halfslachtige poging boven water te blijven, is er haast sprake van gezellige familietijd. Beetje drijven, beetje zwemmen, beetje van de rand in het water springen. Trotse vader, uitgelaten zoon, er dwarrelen spontaan rozenblaadjes uit de lucht.

Tot ongeveer duizend ton in badpak geperste borsten, buik en billen wijdbeens de zwemhal binnen schrijdt. Bejaarde vrouw met een missie: bewegen. Want dat moet van meneer doktoor. Allemaal goed en wel, toe te juichen zelfs, maar hou u dan aan de sociale conventies eigen aan zwembaden. In de daarvoor afgespannen banen kan je baantjes trekken, in het niet afgespannen gedeelte kan er recreatief gezwommen worden. Niet zo ingewikkeld, al bij al.

Niet voor Moemoe, die zich zonet in het water heeft laten zakken. Regels? Doen we niet aan, meneer. De laatste regels dateren van minstens 15 jaar geleden en er zijn voor minder bustehouders verbrand in ’68. Neen, Moemoe doet waar ze zin in heeft. Want Moemoe is bejaard, en dan mag dat.

Breed molenwiekend (‘zwemmend’) en het hoofd angstvallig boven water houdend ploegt Moemoe de 25 meter van het zwembad door. De hoeveelheid water die ze daarbij verplaatst is ongeveer gelijk aan het aantal petsen dat ze ‘onbewust’ uitdeelt. Een gemiddelde snelheid van een halve meter per minuut staat bovendien garant voor een overvloedige portie overlast zodra ze uw comfortzone bereikt. En aangezien één bejaarde de lente niet maakt zwoegt de vriendin van Moemoe diezelfde 25 meter in omgekeerde richting. Geen ontsnappen aan en dus maar uitwijken naar het kinderbad, dat keurig op temperatuur gehouden word door een niet aflatende stroom kinderpipi.

Disclaimer: Wie vindt dat ik lief moet zijn voor de ouderen in onze samenleving en begrip moet tonen en blablabla: zaag hier wat over.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s